Inovace lisu na bobuloviny, ovoce a zeleninu (ETA002898000)
Týmu odborníků z oddělení vývoje produktů ETA se v rámci maximalizace kvality našich výrobků podařilo vylepšit funkční vlastnosti lisu na ovoce, bobuloviny a zeleninu pro kuchyňské roboty ETA. Toto vylepšení spočívá v inovovaném sítku lisu a ve zcela novém těsnění.
V případě jakýchkoliv dotazů se obraťte na informační linku 545 120 545 nebo na email info@eta.cz.
Přikládáme i pár praktických rad pro co nejlepší využití lisu na ovoce, bobuloviny a zeleninu.
- Lis je vhodný pro zpracování téměř všech druhů bobulovitého a citrusového ovoce a vybraných druhů zeleniny.
- Lis Vám usnadní zpracování rybízu, hroznového vína, rajčat, kiwi, malin, ostružin, borůvek, brusinek, jahod určených například pro přípravu marmelád.
- Zeleninu a ovoce krájejte na menší kousky pro lepší funkci lisu (např. rajčata nakrájejte na měsíčky o maximální šířce 1,5 cm, kvůli jejich tuhé slupce může docházet k zablokování spirálového podavače a současně celého lisu).
- Více šťávy získáte z čerstvého a zralého ovoce.
- Citrusové plody (např. pomeranč, grapefruit, citron) oloupejte a odstraňte bílou dužinu i jadérka, jinak může mít šťáva nahořklou chuť a jadérka mohou poničit sítko.
- Před lisováním odstraňte z ovoce pecky (např. u švestek, broskví, meruněk, blum, třešní atd.).
- Doporučujeme lisovat na rychlostním stupni MAX.
Na co si dát naopak při práci s lisem pozor:
- Nezaměňujte si funkci lisu na ovoce a zeleninu s odstředivým odšťavňovačem.
- Nedoporučujeme lisovat jablka a hrušky, protože může docházet k ucpávání sítka a výsledná šťáva bude mít spíše konzistenci pyré.
- Ze zeleniny nedoporučujeme zpracovávat okurky, řepu a kořenovou zeleninu.
- Nelisujte zmražené ovoce a zeleninu, nechejte je před zpracováním vždy rozmrazit.
- Po zpracování cca 2 kg surovin práci VŽDY přerušte a zkontrolujte sítko. V případě, že je ucpané, tak ho vyčistěte.
- Pokud se množství šťávy, která z lisu vytéká, sníží nebo zcela přestane, IHNED robot vypněte a sítko vyčistěte (např. malá zrníčka snižují průchodnost šťávy skrz sítko).
- Při lisování rybízu, ostružin, hroznů a podobných plodů se zrníčky a peckami NIKDY nezpracovávejte vylisovanou dužinu (odpad) podruhé. Můžete tak způsobit poškození sítka.