Zajímá Vás nějaký dotaz ohledně multifunkčního varného robota ETA Leonardo? Podívejte se na přehled nejčastěji kladených dotazů. Pokud v tomto přehledu nenajdete odpověď na Váš dotaz, neváhejte se na nás obrátit na emailu varimesleonardem@eta.cz.
Díky tomu, že má Leonardo víčko, cibulka se spíše dusí, proto ji nelze usmažit dozlatova jako na pánvi. Zvýšení teploty spíše nedoporučujeme, hrozí, že se cibulka bude připalovat a dozlatova se neosmaží. Doporučujeme zvolit nižší teplotu (100 °C) a prodloužit čas.
Při vaření v Leonardu je důležité dbát na opravdu dobře vymytou nádobu. Pokud je nádoba jen trochu znečištěná, zvyšuje to šanci připálení. Často se také stává, že se vám cibulka dostane pod nástavec (do jeho duté části) a poté se začne připalovat. Proto, při výměně nástavců, doporučujeme dát cibulku stěrkou úplně na strany, aby okolo hřídele žádná nezůstala a dbát na to, aby byl nástavec nasazený řádně ke dnu, aby nebyl zvednutý.
Maso, například kuřecí, je vhodné nakrájet na menší kousky a restovat za pomocí míchacího háku. Pokud se však maso restuje delší dobu, má tendenci se rozpadat, proto jej můžete připravit také ve varném košíku. Tento způsob přípravy je vhodný především na vaření omáček.
Tato situace může nastat z důvodu různé teploty přidávaných surovin. Například maso, se kterým se pracuje ihned po vytažení z lednice, se chová jinak než maso, které bylo vytaženo třeba půl hodiny před zpracováním. Konkrétně u masa doporučujeme vytáhnout jej o něco dříve, aby se zachovala jeho kvalita. Rozdíl může nastat i u mléka, které má někdo v lednici nebo otevírá nové ze spíže.
Při výpadku dojde k přerušení programu. Po zapnutí je nutné začít znovu.
Například na nasekání oříšků, smoothie či výrobu zmrzliny.
Vytvořit by určitě šlo, struktura bude hutnější s jemnými kousky oříšků.
Rozsekání masa je možné zabránit vložením varného koše. Ten je vhodný například při přípravě masa v omáčkách nebo dušení.
Platný seznam všech komponentů, které lze mýt myčce je uveden v návodu.
Běžná manipulace s výrobkem je v pořádku a výrobku nevadí. Pro správnou funkčnost výrobku je však nutné jej mít postavený na pevné, rovné desce. V případě, že je robot postaven na měkkém podkladu (např. ubrus, gumová podložka…), nemůžeme zaručit správnou funkčnost programů (např. vážení).
Vyjádření konstruktérů ETA: Nádoba je vybavena tepelnou bezpečností pojistkou, která se aktivuje v případě, pokud by nádoba dosáhla teploty 220 °C. Při běžném používání této teploty nelze dosáhnout, protože nastavitelná teplota je 120 °C (dosažitelná teplota max 130 °C). Tato bezpečností pojistka je pro případ, kdyby přestal fungovat hlavní termostat pro nastavení požadované teploty. Pokud se aktivuje tepelná bezpečností pojistka na displeji přístroje se nezobrazí žádné chybové hlášení. Nádoba se však nebude ohřívat. Je nutné nádobu vyjmout, nechat ochladit a poté stisknutím tlačítko pro deaktivaci pojistky na spodní straně nádoby.
Pokud se na displeji zobrazí oznámení „Motor je přetížený“, nesouvisí to s pojistkou na dně nádoby. Motor je přehřátý vlivem nadměrného zatížení. Je potřeba zmenšit zpracovávané množství surovin. Přístroj postačí nechat vychladnout a poté bude opět pracovat.
Ano, jde. Nicméně, vůně a chutě se mohou lehce propojit, takže je třeba s tímto faktorem počítat. Samozřejmě to nemusí být nevýhodou, ba naopak.
Leonardo uhněte maximálně těsto o hmotnosti 800 g (tuhé těsto). Pro upřesnění přikládáme tabulku s přehledem možných nástavců a množství těsta.
Míchací hák | Hnětení - tuhé těsto | rychlost 1-2 | 4 minuty | max 800 g |
Metla | Hnětení - řídké těsto | rychlost 1-4 | 2-4 min | max 1000 g |
Na možnostech vylepšení softwaru aktivně pracujeme, ale aktuálně nemůžeme potvrdit žádný konkrétní termín. Pro aktuální informace sledujte facebookovou skupinu Vaříme s Leonardem a web ETA.
Ano, obsahuje.
Je potřeba mít dokonale umytou nádobu a správně a pevně nasazený nástavec úplně ke dnu, aby mezi nástavcem a dnem nádoby nevzniknul žádný volný prostor, do kterého by se mohly dostat suroviny, které by se následně připalovaly.
Ano, mobilní aplikaci bychom uživatelům poskytli rádi a aktivně pracujeme na jejím vytvoření. Aktuálně však nemůžeme potvrdit žádný konkrétní termín. Pro aktuální informace sledujte facebookovou skupinu Vaříme s Leonardem a web ETA.
Nejjednodušší variantou, je plátky vyndat, dát do Leonarda a nastrouhat znovu.
Situaci okolo víčka aktivně řešíme a hledáme co nejlepší řešení tohoto problému. Pro reklamaci se na nás můžete obrátit na adrese servis@eta.cz.
Pro dokoupení náhradních dílů prosím kontaktujte servis.nd@eta.cz.
Na možnostech nového příslušenství prozatím pracujeme, aktuálně dostupná nejsou. Majitele původních robotů budeme včas informovat o tom, jakým způsobem a za jakých podmínek nové příslušenství získat. Situaci však vyřešíme ke spokojenosti nových i původních majitelů Leonarda. Pro aktuální informace sledujte facebookovou skupinu Vaříme s Leonardem a web ETA.
Nový nástavec na hnětení těsta prozatím ve vývoji není. O novinkách vás budeme včas informovat. Pro aktuální informace sledujte facebookovou skupinu Vaříme s Leonardem a web ETA.
V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek se na nás neváhejte obrátit na adrese varimesleonardem@eta.cz.