Vyhlášení se konalo 22. září od 15.00 ve Foyer Café a ETA byla u toho! V porotě letos zasedla Adéla Elizeus (Došel karamel), Klára Michalová (Prima Fresh), Darina Sieglová (Apetit) Johana Grohová a Kateřina Bednářová (Gurmet).
Odborná porota, opětovně sestavená z redakcí věhlasných gurmet časopisů a nakladatelství, vybrala jednoho jediného blogera, který se stal TÍM FOODBLOGEREM pro rok 2024. Z kategorií zůstal i nadále OBJEV roku, kterého porota již tradičně hledá společně se sledujícími na sociálních sítích a zástupci značky ETA.
Vítězové letošního ročníku:
Objev roku: Adam Rundus
Eso poroty: Nuselská kuchta
Foodblogger roku 2024: Lubojatzky couple, Pavlína a Martin Lubojatzky
Všichni tři vítězové získali nejen zasloužený titul vítězů Food Blog Roku, ale také hodnotné ceny včetně dárkových poukazů na nákup výrobků značky ETA.
Vyhlášeny byly i „soutěžní výzvy“, které jsou pořádány ve spolupráci s jednotlivými partnery akce. Tentokrát to byly výzvy tři, a to výzva se společností ETA, Tchibo Coffizz a Foyer Café. Tématem výzvy ETA bylo „Léto na talíři“, do níž se zapojilo víc jak 100 foodblogerů. Oceněno bylo deset nejlepších, na pomyslných stupních vítězů se umístily recepty od ivuskapece, snidanovy_kluk a klarka.moravcova.
Všem výhercům moc gratulujeme a přejeme jim spoustu dalších kulinářských zážitků, u kterých jim budou asistovat výrobky ETA.